Site Loader

Älskar du vandring och att upptäcka nya länder är det perfekt att slå två flugor i en smäll. Österrike är ett fantastiskt vackert land med alper och naturlandskap som slår det mesta. Det finns dessutom ett stort urval av vandringsleder med olika svårighetsgrader. Det är alltså enkelt att hitta något som passar.

Ett litet men vackert land

Österrike må vara litet men det är otroligt vackert och har ett väldigt varierande landskap. Du kan möta allt från grönskade ängar till magiska alptoppar eller bäckar med kristallklart vatten. Österrike har ett stort antal vattenfall och även bäckar där vattnet är så rent att det går att dricka direkt.

I Österrike är det väldigt enkelt att vandra på egen hand eftersom de har ett stort urval av utmärkta vandringsleder. Märkningarna sitter oftast på stenar i rött eller vitt, de talar alltså om i vilken riktigt leden fortsätter. Det kan också stå för vilken svårighetsgrad vandringsleden har. Det finns något både för dig som är nybörjare och för dig som är en van vandrare.

Stanna vid en charmig alpstuga

Österrike är känt för sina alpstugor och när du vandrar på utstakade leder kommer du se många av dem på vägen. Flera av dem serverar lunch och erbjuder även övernattning. Ta chansen och smaka på lite äkta österrikisk husmanskost och vila en stund innan det är dags för nästa etapp. Majoriteten av alla alpstugor är familjeägda och väldigt gästvänliga.

Vandring för hela familjen

Att åka på en vandringsresa till Österrike är ett spännande äventyr som hela familjen kan delta i. Det finns ett antal vandringsleder som är anpassade för barnvagnar och där ni hittar flera roliga lekplatser och andra stopp längst vägen. Det finns också barnvänliga boendealternativ, eller vad sägs som att övernatta på en bondgård.

Vandring är landets största fritidssysselsättning

Österrikarna älskar att vandra och det sägs att det är den populäraste fritidsaktiviteten i landet. Det finns flera byar i landet där i princip hela befolkningen ägnar sig åt vandring och även bergsklättring. Att utgå från en sådan by när du ska påbörja din vandring är ett bra tips. Kanske kan du få några goda råd från ett par riktiga vandringsfantaster innan du beger dig ut? I dessa byar brukar du även hitta både hotell och matställen så du kan koppla av i lugn och ro innan det är dags att ge sig iväg.

Passa på att besök några städer

Österrikiska alperna består inte bara av alptoppar och glaciärer. Här hittar du även två fantastiska storstäder i form av Salzburg och Innsbruck. Passa på att få in lite storstadsliv medan du är på besök i landet. Om du väljer att landa i huvudstaden Wien kan du även passa på att göra lite sightseeing i den fantastiska och historiska staden.

Post Author: hedvig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *