Site Loader

Spanien är så mycket mer än bara solsäkra stränder och goda tapas. Dess omväxlande landskap gör att du kan hitta flera härliga vandringsleder med fantastiskt mycket att upptäcka. Faktum är att många vandrare har det som sitt favoritresmål på grund av det härliga och varma klimatet.

Vandringsleder i Andalusien

Andalusien är ett område som bjuder på många omväxlande och trevliga vandringsleder. Du kan till exempel bege dig till naturparken kallad Cabo de Gata. Här vandrar du genom ett kargt och torrt landskap och det glittrande och vackra Medelhavet så klart. Du kommer definitivt märka att området har vulkanursprung med sina exotiska växter och stränder med vit och svart sand. Byarna har klassiska vitkalkade hus och bjuder på många fototillfällen. Du kan räkna med att det kommer vara väldigt soligt och varmt under vandringen, dock svalkar vinden från havet väldigt skönt. Du kan också stanna för ett litet bad på någon av de härliga och undangömda sandstränderna.

Sierra de Grazalema

Ett annat ställe du inte får missa i Andalusien är Sierra de Grazalema som är undangömd pärla i regionen Cadiz. Har vandrar du bland vitkalkade byar och oförstörd landsbygd där olivodlingarna duggar tätt. Du kan bo i någon av byarna Ronda eller Benaojan som båda har flera charmiga värdshus och hotell. Du kan också passa på att besöka flera olika grottor vilket kan vara mycket spännande. Staden Ronda är förresten uppdelad i två olika delar tack vare en imponerande bergsklyfta. Som du hör finns det otroligt mycket att se och uppleva i denna regionen och du kommer inte att bli besviken om du gör en resa hit. Flyger gör du enklast till Malaga eller Sevilla.

Post Author: hedvig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *