Gillar du att vistas utomhus och hitta på roliga saker? Då är du säkert väl medveten om vikten av att vara rätt utrustad, inte minst när det gäller kläder och skor. Oavsett om du ska vandra, klättra eller campa är den praktiska biten A och O.

Häng med för att lära dig mer om vad du behöver för utrustning och plagg. Från tåliga jeans till praktiska ryggsäckar.

Världens bästa plagg

Om du ska ut och vandra i mark och natur eller kanske gå en lång promenad med hunden i skogen är jeans faktiskt ett bra klädesplagg. Jeans är nämligen ett ytterst tåligt material och lämpar sig utmärkt till enklare outdoor-aktiviteter. Så du behöver inte alltid investera i specialplagg utan istället satsa på ett par eller flera sköna jeans. De står emot de flesta utmaningar, är bekväma (välj rätt modell!) och håller dessutom länge. Jeans ska heller inte tvättas för ofta utan det räcker med att du hänger ut dem på vädring eller i blöt och torkar.

Rätt material på utrustning

För en optimal vistelse utomhus är det bra att vara förberedd med praktiska tillbehör och smart utrustning. En ryggsäck som är lätt att packa, men samtidigt inte för tung är ett bra exempel. Helst också i ett vattentätt material.

Därutöver bör du alltid ha med ett litet praktiskt kit i form av karta, kompass, fällkniv och liten ficklampa. Du får heller inte glömma bort ett första hjälpen-kit och plåster, skavsårsplåster och värktabletter.

Vandringsresor i utlandet