Site Loader

Coronapandemin har drabbat Sverige på många negativa sätt men en positiv effekt är att allt fler väljer att semestra här hemma. Många tycker det är skönt att slippa krångliga bokningar, stängda gränser och inställda flyg. Fördelen är att svenska folket nu kan upptäcka våra vackra landskap samt de många möjligheter till friluftsliv som erbjuds.

För att verkligen kunna njuta av friluftsliv är campingsemester en fantastisk upplevelse. Oavsett om semestern är en vecka eller bara över helgen, finns alltid möjlighet att enkelt och billigt komma iväg från stan för att slappna av och njuta av naturen. En viktig förutsättning för en lyckad campingsemester är att välja rätt tält för äventyret. Det finns många olika tält att välja mellan både när det gäller storlek och kvalitet, men ett måste är att tältet klarar regn. För den som planerar att campa med familjen behövs givetvis ett rymligt tält och vikten kanske inte spelar så stor roll. För den som planerar exempelvis en vandringssemester gäller det att välja ett tält med lätt vikt och av god kvalitet.

Att semestra i naturen är viktigt för både kropp och själ. Vi känner många gånger att vi behöver frisk luft, fågelsång och skön tystnad utan att störas av mobilen eller datorn. Faktum är dock att miljön där vi bor också är viktig att sköta om. Fastighetsägare måste idag göra en OVK-besiktning eller obligatorisk ventilationskontroll regelbundet. Skälet till att denna besiktning ska göras är för att kontrollera luft och luftomsättningen i byggnader, eftersom en dålig kvalitet kan göra oss sjuka. Fastighetsägare behöver göra obligatorisk ventilationskontroll regelbundet av en certifierad funktionskontrollant. Syftet är att skapa ett bättre inomhusklimat och om det upptäcks brister under en OVK-besiktning ges samtidigt lösningsförslag.

Vi har en otrolig förmån i Sverige, genom allemansrätten, att kunna sätta upp ett tält nästan var som helst när vi önskar att komma ut i naturen. Vi kan exempelvis ta en fiskesemester över helgen genom att enkelt packa tältet och fiskeutrustningen i bilen och åka iväg. Vår allemansrätt är unik och det är viktigt att de regler som gäller för tältning följs. Det handlar exempelvis om att hålla god distans från boningshus och att inte skräpa ner.

Ett utmärkt sätt att semestra i Sverige och upptäcka vår underbara natur är att ge sig ut på någon av de många vandringsleder som finns. Det finns vandringsleder med olika terräng beroende på var de är belägna i vårt avlånga land. Dessa fantastiska vandringsleder går genom landskap och natur samt bjuder sina vandrare på olika äventyr.

Post Author: vildmarkcity.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *