Site Loader

Att ta bilen ut i naturen är ett bra sätt att komma iväg oftare till det gröna lugnet. Bara en halvtimme bort från de flesta stora svenska städer finns tillräckligt med ”vildmark” för att man ska gå ned i varv. Men det kan vara en god idé att rusta bilen, så att inga överraskningar förstör naturupplevelsen.

Ladda elbilen

Idag är elbilar vanligare än någonsin, och ska man åka ut i naturen gäller det förstås bilen är väl laddad. Man behöver också ha beräknat var närmaste laddstation finns och att resan är planerad i detalj, så att man inte blir stående. Den som söker smarta laddlösningar som både är designade och laddar bilen snabbt finner prisvärda laddboxar här med uttag för alla elbilar. Med sådana går det att hålla koll på laddningen via mobiltelefonen, och slippa onödiga stopp då man ska iväg på naturupplevelser. Förberedelse är med andra ord A och O.

Utrustning i bilen

Man bör även ha med sig en första hjälpen-kudde med de nödvändigaste tillbehören. Befinner man sig en bit utanför bebyggelse kan det ta ett tag innan sjukvård kan ankomma om olyckan inträffar. Likaså bör man ha en mobiltelefon med powerbank. I bilen kan man se över att man har ett skydd mot punktering. Ett par varma filtar och en större dunk med dricksvatten för heta sommardagar är en bra reserv. Det finns bra ficklampor med extra stark lyskraft som fungerar ypperligt om man måste röra sig till fots längs vägen vid motorstopp. På samma sätt är det bra med reflexväst om man är tvingad att röra sig i mörkret. Man ska dock alltid undvika att gå vid en väg då mörkret faller. Man kan även utrusta sin bil med extra strålkastare, vilket både fångar upp vägen bättre och kan lysa upp sidorna där vilt kan röra sig.

Post Author: vildmarkcity.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *