Schweiz är verkligen ett land som har mycket att erbjuda. Pulserande storstäder, flera vackra och kristallklara sjöar samt ett fantastiskt alplandskap. Med andra ord ett land som alla vandringsfantaster kommer att älska. För Schweiz är så mycket mer än bara choklad, klockor och ost. Det centrala läget gör att du kommer möta en stor andel språk och kulturer på en liten yta. Vissa delar av landet präglas av italiensk charm, andra av tysk ordning. Här kommer några vandringsleder du inte får missa att besöka.

Vandra i området Ticinio

I Ticinio kommer du njuta både av de fantastiska omgivningarna och den underbara maten. De flesta vandringsvägarna bjuder på helt otroliga panoramautsikter som är svåra att hitta någon annanstans. Sjöarna verkligen glittrar i solen och du kommer skapa minnen som du bär med dig hela livet. På vägen kommer du också stanna till vid flera pulserande städer där du kan äta en bit mat eller bara vila en stund. Luganosjön är verkligen ett måste. Vi rekommenderar att du kombinerar vandringen med en härlig båttur på sjön. Då får du chansen att se Ticino från ett annat håll och du får även en liten paus från vandringen. Ticino ligger i södra Schweiz och är faktiskt det solsäkraste stället i landet. Det är väldigt populärt bland tyskar och schweizarna själva men även andra turister. Vandringen är ganska krävande men det är väl värt besväret.

Via Albula & Bernina

Detta är verkligen hjärtat av de schweiziska alperna. Det är en utmanande vandringsled men det är också en otrolig upplevelse. När du vandrar här kommer du stöta på den Rätiska järnvägen som slingrar sig genom det vackra landskapet. Om du köper ett vandringspaket brukar det normalt ingå fria tågresor i priset. Detta är helt enkelt en sådan resa som aldrig kan göras rättvisa på bild eller i text, man måste helt enkelt uppleva det för att förstå.

Ett sagoland utan dess like

Schweiz är verkligen som taget ur en saga och det finns få ställen som kan mäta sig med dess skönhet. Det är lika trevligt att vandra på sommaren som på hösten. Du behöver absolut inte hyra någon bil när du befinner dig landet. Schweiz har ett välutbyggt tågnät och du kan enkelt transportera dig mellan olika delar av landet.