Site Loader

Är du en av dem som bara älskar att bege dig ut med en liten båt och bara sitta och meta i flera timmar? Du är långt ifrån ensam. I Sverige kan du fiska allt från sommarens goda kräftor till riktigt sportfiske, allt beror på vad du är intresserad av. Sverige har en underbar natur och flera härliga sjöar du kan fiska i. Du behöver faktiskt inte åka långt för att njuta av lite härligt fiske. Här kommer en introduktion till några av Sveriges härligaste fiskevatten.

Malingsbo-Kloten

Om du är bosatt i Stockholm kan bra fiskevatten kännas väldigt avlägset. Men så behöver det inte alls vara. Malingsbo-Kloten är beläget cirka två timmar från den svenska huvudstaden och bjuder på en härlig fiskeupplevelse. Här kan du bland annat fiska i naturligt vatten och bara njuta av de härliga omgivningarna.

Mörrum

Mörrum kan vara Sveriges allra kändaste fiskevatten och passar lika bra för dig som är nybörjare som dig som är en van fiskare. Många fiskare kallar platsen för svenska fiskares mecka och det ligger faktiskt något i uttalandet. Eller vad sägs som att kunna fiska upp en lax på hela 18 kilo? Det är få andra fiskeställen i Sverige som kan mäta sig med det.

Käringberget

Sista tipset på vår lista är Käringberget som du hittar i Västerbotten i de norra delarna av landet. Denna plats är välkänd för den vackra naturen som omringar den. Fiskevattnet är faktiskt rätt svårfiskat vilket är anledningen till att det är främst proffs som åker hit.

Post Author: hedvig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *