Site Loader

Det är härligt att bege sig ut i naturen. Men det tar tid. Det är också skönt att ha en trevlig trädgård hemma vid bostaden eller sommarstugan. Du kan spara mycket tid och samtidigt få en snygg trädgård med stenplattor.

Minska trädgårdsarbetet

Vissa personer älskar att påta i trädgården, men de flesta av oss vill ha en fin trädgård som inte kräver för mycket tid. Vardagslivet i sig tar nog med tid. Gillar du outdooraktiviteter som att vandra, klättra i berg, dyka, åka skidor eller skridskor tar utelivet mycket tid. Planera din trädgård så att robotgräsklipparen lätt kan klippa gräset åt dig, så kommer du spara in många timmar. Tänk igenom hur mycket morötter i landet som du verkligen vill ha. Det är möjligt att ha en riktigt fin trädgård utan att den tar för mycket tid i anspråk.

Lägg stenplattor

Stenplattor är både snyggt och tidssparande. Vissa väljer att bara ha trädgårds- och betongplattor på sin tomt, särskilt om de har en mindre trädgård. De flesta använder dem för en snygg uppfart, plan uteplats på gräsmattan och gångar. Rejäla och släta betongplattor är lätta att lägga, håller för hög viktbelastning och ger ett ordningsamt intryck. Du kan också välja att använda de lite finare trädgårdsplattorna. Det finns många olika utföranden och stenmaterial att välja mellan. Du hittar både betongplattor och trädgårdsplattor hos Stenbolaget som också har guider och tips på hur du kan använda stenplattor, stödmurar, pool- och mursten.

Trädgård för relaxade stunder

Med stenplattor får du mindre trädgårdsarbete. Har du en robotgräsklippare blir det än lättare för den att klippa snyggt och slätt då det finns tydligare gränser för den att följa. Låt trädgården vara stället där du bjuder in vänner på grillkväll efter en lång kanottur eller när ni utforskat nya grottor i ett närliggande berg. Det finns så mycket intressant och spännande att göra och upptäcka. Samtidigt är det härligt att sitta på altanen med en hamburgare eller kopp kaffe och bara relaxa. Om trädgården kräver för mycket tid kommer du bara att bli stressad när du ser allt som du behöver göra.

Tid för utelivet

För att hinna göra riktigt roliga saker behöver du tid. Visst är det roligt att göra en mindre vandring en lördag, men däremellan är det härligt att få tid att göra riktiga utmaningar. Som att vandra i fjällen för en vecka, bestiga Kebnekaise eller segla längs den svenska kusten. Sverige erbjuder enormt mycket för oss som gillar uteliv. Oavsett var du bor i landet finns det mycket natur och sporter att testa på. För att verkligen få tid för dina hobbyer är det smart att planera både trädgård och bostad på ett sådant sätt att du inte behöver lägga så mycket tid på tidskrävande och tråkiga saker.

Post Author: vildmarkcity.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *