Site Loader

Att ägna sig åt outdoor-aktiviteter är både hälsosamt och uppiggande då man får frisk luft och motion. Outdoor-aktiviteter kan man ägna sig åt under alla årstider och på vintern finns det massor av spännande aktiviteter att ägna sig åt utomhus, särskilt i norra delen av Sverige.

Hundspann och smart plåtslageri innan äventyret

Det finns många bra tips på vinterresor i Sverige som kan passa till outdoor-aktiviteter. Vill man få en oförglömlig upplevelse på vintern, ska man pröva på att åka hundspann! Denna aktivitet finns på flera orter och vill man få den ultimata upplevelsen kan man åka till Jokkmokk i Kiruna, Lappland och åka hundspann under ett magiskt norrsken! Så kallade norrskensturer anordnas ofta av fler aktörer. Då åker man snabba hundspann genom mörka skogar, stannar till och har picknick eller grillning under norrskenet och njuter av det magiska landskapet. Andra platser där man också anordnar hundspannsturer är Åre, Höga Kusten, Dalarna, Åre, Sälen eller till exempel Funäsdalen. Beroende på anordnare kan man åka ut i allt från ett par timmar till flerdagarsturer, samt att det ingår mat och fika. Innan man åker från sitt hem till en spännande och adrenalinfylld outdoor-aktivitet som hundspann, kan det vara skönt att veta att huset är i bra skick innan man åker. Taket är en av de viktigaste delarna på ett hus och ska fungera både som isolering och skydd. Bor man i Stockholm och äger en fastighet, kan Norrmalms Plåtslageri se till att taket är i perfekt skick innan man åker iväg på äventyr! Då slipper man stressen av tankar på underhåll och även privatpersoner kan få hjälp med sina tak om man så önskar.

Härliga skidbackar och adrenalinfyllda snöskoterturer

Norra Sverige har en mängd olika populära skidorter att njuta av! Är det svårt att välja, finns det bra tips på bra skidorter i Sverige som hjälper till i valet. Många backar är anpassade för barnfamiljer, när man åker med vännerna eller kanske för det romantiska kärleksparet. En skidort som år 2018 och 2019 blev utsedd till Sveriges bästa är bland annat Funäsfjällen. Åker man till Funäsfjällen kan man hitta många spännande aktiviteter i Funäsdalen som passar både stora och små. I Funäsfjällen hittar man hela 34 liftar, över 110 nedfarter, 118 pister och den längsta nedfarten är 2100 meter! Åre är en annan populär skidort som många åker till varje år. Med sina 43 liftar, 90 nedfarter och längsta nedfart på 6500 meter, lockar Åre tusentals besökare varje år. Andra bra skidorter är bland annat Vemdalen, Kittelfjäll, Lofsdalen eller Abisko. I norra Sverige kan man även njuta av adrenalinfyllda snöskoterturer! I Lappland i Kiruna kan man åka ut i mörkret med snöskoter och njuta av norrskenet på anordnade turer. I turerna ingår både guide och ofta grillning och varma drycker. Snöskoterturer avgår från många av de skidorter som finns i Sverige och väljer man norra Sverige får man både norrsken och en mäktig natur på köpet i upplevelsen!

Post Author: vildmarkcity.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *