Site Loader

För dig som gillar allt som har med utomhusaktiviteter att göra är fotograferande en fantastisk sysselsättning. Utrustad med en bra kamera, ett par rejäla vandringsskor och ett gott tålamod kan du lyckas med dina vildmarksbilder på ett otroligt sätt. Oavsett var du befinner dig finns det alltid massor av spännande djur att fotografera, från insekter och fåglar till stora vilddjur.

De flesta djur är dock av naturen ganska skygga av sig och det gäller att inte bara klampa fram som en jätte. När du väl har hittat en bra plats att fota på gäller det att du kan vänta, ofta i många timmar, för att knäppa den perfekta bilden. Genom att skaffa en varm och praktisk sovsäck klarar du att vara stilla länge utan att störa dina omgivningar och kan dessutom övernatta långt ifrån civilisationens bekvämligheter.

Tips för tålamodet

Att vara stilla i många timmar kan vara ganska påfrestande både fysiskt och mentalt och därför är det viktigt att du förbereder dig väl. Lär dig några stretchövningar som motverkar stelhet och får dina leder och muskler att få jobba lite, och försök hålla blodcirkulationen igång genom att röra på tår och fingrar. Du kan också göra andningsövningar och utöva mindfulness för att hamna i rätt sinnesstämning.

Se också till att du har satt upp din kamerautrustning så att den är redo på en sekund. En liten tripod, färdiga inställningar och laddade batterier är alla nödvändiga och du kan även skaffa en fjärrkontroll om du vill ta snabba bilder på ett landskap där det händer saker. Ska du däremot fota närbilder bör du sitta eller ligga i ett läge där du snabbt kan manövrera kameran och zooma in på ditt motiv. En fågel i flykt, en fladdrande fjäril, en maskros som plötsligt släpper sina flygfrukter i vinden – det gäller att hela tiden vara beredd.

Välj rätt sovsäck för ändamålet

När du ska skaffa en bra sovsäck för dina fotosessioner ute i naturen är det viktigt att du hittar rätt modell för syftet. Ska du till exempel till en kall plats behöver du en extra varm sovsäck och du behöver helst ha en modell som passar din kroppsform. Den får också gärna ha extra vaddering på platser där du tenderar att frysa mer. Ska du fota ute i naturen är det alltid smart att välja kamouflerande färger och säcken ska vara lätt att ta med dig.

Post Author: vildmarkcity.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *