Site Loader

Att ge sig ut i skog och mark på vandringar, korta som långa, ger många hälsofördelar. Har du svårt att komma ut i den vilda naturen kan även en stund hemma i trädgården ge dig en riktig hälsokick. Studier visar att trädgårdsarbete gynnar både fysisk aktivitet och psykiskt välbefinnande.

Trädgården en källa till lycka

Trädgårdsarbete och dess hälsofördelar är relativt förbigånget av de flesta men nu visar olika typer av forskning att det både gör folk lyckliga och främjar den fysiska aktiviteten. Den fysiska känslan av att gräva ner händerna i jord och mylla, att vara nära naturen, kroppen som får jobba och den friska luften är alla faktorer som gör trädgårdsarbete till en så positiv upplevelse. En trädgård har också ofta många olika områden som behöver ses till, vilket gör det lätt att hitta det som tilltalar dig. Tycker du om att plantera växter finns en hel värld att djupdyka i – kanske är det dags att upptäcka palettblad av olika sorter eller varför inte ge din trädgård ett specifikt tema? Du kommer att ha mängder att göra under lång tid, en trädgård är något som aldrig blir helt färdigt utan du kommer alltid hitta nya detaljer att jobba med.

Skönhet och kreativitet

För dig som älskar att vara ute i naturen är det kanske dags att lägga till trädgården på din lista över favoritplatser, och inte missa den i ditt sökande efter djupgående och äkta upplevelser. Här gäller det att se det stora i det lilla, skönheten i det enkla och ta in hur du är en del av skapandet av en plats som är både din och en del av naturen. En trädgård som är älskad och väl behandlad kommer ge dig tusenfalt tillbaka och lär även bli uppskattad av andra. Hitta ditt specialområde, det i trädgården som du vill jobba med och utveckla. Kanske handlar det om att bygga något, om att anlägga en damm, påta i rabatterna eller kanske skapa en undanskymd plats för reflektion? Låt din kreativitet flöda och trädgården vara din palett. Här kan du samla kraft, styrka och glädje, speciellt om du inte har den vilda naturen runt hörnet.

Post Author: vildmarkcity.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *